Thứ bảy, 27/07/2024
 NămSố
 Từ khóa
 Tác giả
Tìm thông tin khác
Áp dụng phương pháp PCR đa mồi định type huyết thanh và phát hiện gen độc lực của vi khuẩn Klebsiella pneumoniae phân lập từ bệnh nhân áp xe gan điều trị tại bệnh viện Bạch Mai
Năng lực sức khỏe của sinh viên Khoa Y, Đại học Quốc gia Thành phố Hồ Chí Minh trong thời gian đại dịch COVID-19, 2021 - 2022
Thực trạng biếng ăn và yếu tố liên quan ở trẻ 24 - 71,9 tháng tuổi tại một số trường mầm non của huyện Yên Bình, tỉnh Yên Bái, năm 2022
Trang: 32
Tập 33, số 8 2023

Assessment of nutritional status - related factors among students at Cuu Long University, Vietnam

Tác giả: Vuong Bao Thy, Tran Thi Hanh, Nguyen Thi Kim Hau, Nguyen Minh Tri, Nguyen Minh Thuan, Nguyen Duc Tai, Nguyen Lam Hanh Nhi
Tóm tắt:
Nutrition is the most important factor for humans to survive, to grow, and to be active. Nutritional care for the community is a key to health for each age group. It has rarely been found studies on nutritional status among university students in the Mekong Delta, Vietnam. This study aims to assess the nutritional status-related factors among students at Cuu Long University. Being a cross-sectional research study, the subjects of the study consisted of 329 students in 6 majors. They were recruited using a systematic and multistage sampling technique. Face-to-face interviews and data collection were conducted through a questionnaire. Nutritional status was measured based on BMI. Minitab 20 was used to describe and analyze the data. The chi-square test was used at p = 0.05. The findings showed that the percentage of students with nutritional status according to BMI CED level (Chronic Energy Deficiency) – thin was 24.32% with CED grade 1 was 14.29% and CED grade 2 was 7.29% and CED grade 3 was 2.74%; the percentage of students with nutritional status according to BMI level of overweight - Obesity was 13.98%, of which obesity was 3.04% with obesity grade 1 was 2.43% and obesity grade 2 was 0.61%. The findings also showed that students’ majors, gender, sleep duration, and playing sports were four factors associated with the students’ nutritional status. Appropriate measures should be taken to improve the nutritional status of students.
Summary:
Từ khóa:
Nutritional status; related factors; students; food consumption
DOI: https://doi.org/10.51403/0868-2836/2023/1475
File nội dung:
o230832.pdf
Tải file:
Tải file với tiền ảo trong tài khoản thành viên.
Thông tin trong cùng số xuất bản:
Ngày 14 – 15/6/2024 Hội Thính học Việt Nam đã phối hợp cùng Liên Chi hội Thính học Thành phố Hồ Chí Minh, Liên Chi hội Tai Mũi Họng Thành phố Hồ Chí Minh và các tỉnh phía Nam tổ chức Hội nghị Khoa học Thính Học – Tai Mũi Họng Quốc tế lần thứ III
Website tcyhdp.vjpm.vn được phát triển bởi đơn vị thiết kế web: MIP™ (www.mip.vn - mCMS).
log